Bray Road, Guildford

Contemporary single storey rear extension and garden landscaping

Keen to expand the living area on the ground floor, a modern single-storey, flat roof extension was added to the rear of the house creating a new kitchen and dining area.

Dividing walls between the front, middle and rear rooms were knocked through to create a spacious ground floor area connecting to the rear garden beyond, through floor to ceiling sliding doors. Extensive structural works were undertaken to support the existing first floor.

The formal sitting room was retained as a separate room with the addition of new glass double doors.

This project evolved to include landscaping of the rear garden with steps up to a raised terrace finished with planters and soft lighting. Timber style tiles were laid to the external area to mirror the internal floor finish and an overhaul to the first-floor bathroom and decoration completed the works.

contact us